Нов катер на ДППИ ще обслужва средствата за навигационно осигуряване на пристанище Варна

11 Май 2015

Нов специализиран моторен кораб ще бъде построен по поръчка на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” /ДППИ/ за нуждите на Пристанище Варна.

Прочети повече

ДП „Пристанищна инфраструктура” изготви промени в полза на пътническите превози у нас

17 Април 2015

С промяна в Тарифата за пристанищните такси, събирани от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”, правителството понижи коефициента на редукция на тонажната такса за пътническите кораби от 0,5 на 0,4.

Прочети повече

ДППИ инвестира над 6 млн. лева за възстановяване на естакадата в Шабла

06 Април 2015

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, генералният директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“ Ангел Забуртов и кметът на община Шабла проф. Райна Бърдарева дадоха старт на възстановяването на естакадата в града.

Прочети повече

Норвежката брегова администрация на посещение в ДППИ във връзка с проект „Мониторинг и информационна система за Черно море”

25 Март 2015

Прочети повече

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията г-н Ивайло Московски участва в церемонията по спускане на вода на специализирания катер „БУЛРИС”.

19 Март 2015

Новопостроеният кораб бе официално именуван с водосвет и в присъствието на народни представители, ръководители на местни и регионални институции и много гости . Кръстница на кораба стана известната журналистка от Видин Соня Мачорска.

Прочети повече