Нов катер на ДППИ ще обслужва средствата за навигационно осигуряване на пристанище Варна

11 Май 2015

Нов специализиран моторен кораб ще бъде построен по поръчка на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” (ДППИ) за нуждите на Пристанище Варна.

Прочети повече

ДП „Пристанищна инфраструктура” изготви промени в полза на пътническите превози у нас

17 Април 2015

С промяна в Тарифата за пристанищните такси, събирани от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”, правителството понижи коефициента на редукция на тонажната такса за пътническите кораби от 0,5 на 0,4.

Прочети повече

ДППИ инвестира над 6 млн. лева за възстановяване на естакадата в Шабла

06 Април 2015

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, генералният директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“ Ангел Забуртов и кметът на община Шабла проф. Райна Бърдарева дадоха старт на възстановяването на естакадата в града.

Прочети повече

Норвежката брегова администрация на посещение в ДППИ във връзка с проект „Мониторинг и информационна система за Черно море”

25 Март 2015

Прочети повече

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията г-н Ивайло Московски участва в церемонията по спускане на вода на специализирания катер „БУЛРИС”.

19 Март 2015

Новопостроеният кораб бе официално именуван с водосвет и в присъствието на народни представители, ръководители на местни и регионални институции и много гости . Кръстница на кораба стана известната журналистка от Видин Соня Мачорска.

Прочети повече