Победители в конкурса „Домът на моряка през детските очи“ са всички талантливи малки художници

04 Септември 2020

 
 
Победители в конкурса за рисунка „Домът на моряка през детските очи“, организиран от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“, са всички талантливи участници. Малките творци ни подариха най-големите усмивки, защото за пореден път доказаха колко талантливи, креативни и възхитителни са българските деца.
 
Съгласно условията на конкурса, трите рисунки, събрали най-много харесвания, са класирани на първо, второ и трето място. Купите отиват при Ивайла Пехливанова на 3 години и половина от гр. Ямбол (първо място), Татяна Татева на 8 год. от гр. Бургас (второ място) и Яница Хараламбиева на 12 год. от гр. Бяла (трето място). 
 
Идеята на конкурса, посветен на 41-годишнината на Дома на моряка в гр. Варна, е да даде поле за изява на малките таланти и да насърчи творческото им мислене. В него взеха участие деца на възраст до 14 години от цяла България. Изборът дали да нарисуват знаковата варненска сграда или да използват въображението си, беше оставен на участниците. И те създадоха неповторими и забележителни творби с шарените си боички. Затова всички деца ще получат подаръци и грамоти от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“.