Ангел Забуртов е избран за член на консултативната група на Мрежата на дунавските пристанища

26 Февруари 2019

 

Генералният директор на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ Ангел Забуртов е избран за член на първата консултативна група на Мрежата на дунавските пристанища /Danube Ports Network/. Новосформираният орган, ръководен от кап. Бела Шалма, председател на Унгарската федерация на дунавските пристанища, ще допринесе за постигане на по-динамична, устойчива и модерна мрежа от пристанища в Дунавския регион.

Със своя богат професионален опит, членовете на консултативната група – директори на пристанищни власти на различни държави, ще подпомагат развитието на организацията в следните области: международни бизнес операции и корабоплаване, развитие на пристанищния бизнес, анализ на финансовите пазари, бизнес стратегии и управление на пристанищата за обществен транспорт. Консултативната група ще бъде органът за вземане на решения, като членовете й ще отговарят за стратегическото управление на Мрежата на дунавските пристанища и ще предлагат принципни насоки за нейното развитие.

„Мрежата на дунавските пристанища“ ще бъде изградена в рамките на успешния международен проект DAPhNE, в който ДППИ има ключово участие. Тя ще започне да функционира от средата на 2019 г. с цел да се предостави възможност на портовете да достигнат пълния си потенциал на оживени икономически центрове.