Интерактивна карта на ДППИ за корабоплаването с отличие на 20-ия Световен ГИС Ден

15 Ноември 2018

 

Корабоплаването в българските пристанища, представено на модерна интерактивна карта, донесе награда на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ на 20-ия Световен ГИС Ден. Отличието е в категория „Пътуване и туризъм“ в националния конкурс за карти под надслов „Преоткриваме България с ГИС“.

Картата разказва за изградените от ДППИ високотехнологични и усъвършенствани системи за управление на корабния трафик, както и за техните предшественици с вечен, неугасващ чар – фаровете. Наградата получи ръководителят на отдел „Връзки с обществеността и протокол“ Мариела Ганчовска.

Интерактивните карти ни помагат да разкажем една вълнуваща история по нов начин, като съчетаем различни уеб карти, придружени с текст, снимки и мултимедийно съдържание. Картите-отличници в конкурса ще бъдат публикувани на сайта на сп. National Geographic България.

Грандиозната 20-а годишнина на Световния ГИС ден беше отбелязана на 14 ноември в София, където стотици световни експерти се събраха на едно място, за да представят най-новите разработки, решения и добри практики в областта на Географските информационни системи и тяхното приложение в различни сфери. Официален организатор на събитието е компанията-лидер в областта на ГИС „ЕСРИ България“.