ДППИ беше домакин на заседание на Изпълнителния комитет на ESPO

19 Април 2018

 

ДП „Пристанищна инфраструктура” беше домакин на заседание на Изпълнителния комитет на Европейската организация на морските пристанища /ESPO/, което се проведе на 18 април 2018 г. в София. В срещата взеха участие официални представители на членовете на ESPO от над 10 европейски държави, сред които Холандия, Великобритания, Гърция, Италия, Испания, Полша и Норвегия.

По време на работната среща генералният директор на ДП „Пристанищна инфраструктура” Ангел Забуртов и другите членове на ИК на ЕСПО обсъдиха бъдещата позиция на най-влиятелната европейска морска организация по предложението на /EFIP/, както и Световната програма за устойчиво развитие на пристанищата на Международната асоциация на пристанищата /IAPH/.

ESPO представлява интересите на пристанищните власти на всички страни-членки на ЕС пред Европейската комисия и Парламента на Европа. Организацията обединява усилията на заинтересованите страни за влияние при формирането на политиките на ЕС за постигане на сигурен, ефективен и екологично съобразен пристанищен сектор.

През месец март 2018 г. генералният директор на ДП „Пристанищна инфраструктура” беше избран за "Port Pro of the Month" на ESPO. По този повод, в обширно интервю, публикувано на официалния уеб сайт на морската организация - https://www.espo.be/news/port-pro-of-the-month-anguel-zabourtov-bg , Ангел Забуртов говори за предизвикателствата пред българските пристанища и за бъдещото развитие на портовете.