ДППИ с поредно постижение в сферата на ИТ технологиите

22 Февруари 2018

 

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ прибави още една престижна награда към своето професионално портфолио. ДППИ получи поредното си отличие в сферата на ИТ технологиите – този път за внедреното модерно софтуерно решение за управление на бизнес процесите в компанията.

Първата награда в категория „Транспорт и логистика“ в корпоративния сектор в конкурса „ИТ проект на годината 2017“ беше връчена на Анна Натова - директор на дирекция „Управление на проекти“ в ДППИ и ръководител на отличения проект „Проектиране и внедряване на ИИС за планиране и управление на ресурсите в „ДП „Пристанищна инфраструктура“. „ДППИ е винаги в крак с иновативните технологии и е със стъпка напред при внедряването на модерни решения“, коментира г-жа Натова при получаване на отличието.

Наградата връчи заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев. „За мен е удоволствие да връча тази висока награда на едно от водещите предприятия в системата на МТИТС“ заяви г-н Занчев и пожела на екипа на ДППИ да работи все по-усилено в посока на това високите технологии да навлязат в бизнеса.

Церемонията по награждаване на победителите в конкурса „ИТ проект на годината 2017“ се проведе на 21 февруари 2018 г. за четиринадесети пореден път. Организатор на престижната надпревара, отличаваща най-успешните ИТ решения в България, е вестник “Computerworld”.

През последните няколко години ДППИ реализира няколко мащабни ИТ проекта, като разширяването на обсега на дейността на компанията доведе до необходимостта от следващата важна стъпка напред – внедряване на интегрирана информационна система за планиране и управление на ресурсите. За изпълнението на проекта е внедрен най-мощният ERP продукт на SAP ERP 6.0. Изпълнител на проекта е водещата компания в областта на информационните и комуникационни технологии „СТЕМО“.