С много детски усмивки и щастливи емоции приключи успешно 42-ото издание на Регата „Порт Варна 2017” за деца и юноши

21 Август 2017

 

Ръководителят на отдел „Връзки с обществеността и протокол“ в ДП „Пристанищна инфраструктура“ Мариела Ганчовска беше водещ на официалната церемония по награждаването на призьорите в 42-ото издание на Регата „Порт Варна 2017” за деца и юноши. Събитието се проведе на 20 август 2017 г. във Варна на борда на символа на българското ветроходство - корабът „Калиакра“. Така с много детски усмивки и щастливи емоции приключи успешно оспорваната надпревара в класовете Оптимист, Лазер 4.7 и 420.

Купите на победителите връчи министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Талантливите малки спортисти бяха зарадвани и със специални подаръци от ДППИ. Бързина, сили и спортни умения премериха 82 състезатели от 9 български ветроходни клуба в периода 17 август 2017 г. - 20 август 2017 г. Mорето се напълни с ветрила, а любителите на атрактивния воден спорт наблюдаваха красивата гледка от крайбрежната алея.

Организатор на тазгодишното издание на регатата, посветенa на 40-годишнината от обиколката на света на кап. Георги Георгиев, е ЯK „Кап. Г. Георгиев - Порт Варна“. Спортното състезание се проведе в акваторията на Варненския залив с подкрепата на ДП „Пристанищна инфраструктура“.