Стартира проект „DBS Gateway Region“

22 Март 2017

 

Повече от 60 експерти от Централна и Източна Европа взеха участие в откриваща конференция по проект „Регионално и транспортно развитие на региона Дунав – Черно море към транснационален и многопристанищен регион – портал към Каспийския регион и Далечния изток“ – „DBS Gateway Region“. Събитието се проведе днес в Бест Уестърн Хотел Експо в София.

Конференцията беше открита от г-н Ангел Забуртов, генерален директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“ и г-н Вернер Прахерсторфер, директор на отдел „Транспорт“ от Регионалното правителство на Долна Австрия.

Реализацията на проекта има за цел да подобри и засили сътрудничеството между дунавските и черноморските пристанища, пристанищни власти, публични органи, университети, предприятия, спедитори и други заинтересовани страни. Това от своя страна ще повиши привлекателността на региона на Дунав и Черно море по отношение на морския и вътрешноводен транспорт. Целта е регионът да се превърне в „портал“, свързващ Централна Европа и Черно море с Каспийския регион и Далечния изток.

Организатори на конференцията са Регионалното правителство на Долна Австрия – водещ партньор на проекта, ДП „Пристанищна инфраструктура“ – домакин на конференцията и партньор по проекта, и ТИНА Виена, партньор по проекта. Проектът е финансиран по Програмата за транснационално сътрудничество „Дунав“ 2014-2020.

Повече информация може да бъде открита на адрес:
http://www.interreg-danube.eu/approved-p…/dbs-gateway-region.