ДП „Пристанищна инфраструктура“ подписа Меморандум за разбирателство с Катарска компания за управление на пристанища „Муани Катар“

19 Април 2016

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ и Катарската компания за управление на пристанищата „Муани Катар“ подписаха Меморандум за разбирателство днес в присъствието на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Р България Ивайло Московски и министъра на транспорта и съобщенията на Катар Джасем Сейф Ахмед ал Сулейти.
С подписването на Меморандума ДП „Пристанищна инфраструктура“ и „Муани Катар“ се споразумяха да насърчават взаимното сътрудничество помежду си. Те са единодушни, че е от взаимен интерес да си партнират в следните сфери: пристанищна организация и структура; пристанищно управление и операции, и пристанищни информационни технологии и развитие. Част от другите области на взаимно сътрудничество са обучение и усъвършенстване на мениджърите по управление и пристанищни операции; обмен на идеи за развитие и подобряване на пристанищната производителност; програми за обучение на длъжностните лица в пристанището и участие в споделяне на информация по пристанищни системи за повишаване на производителността.
В духа на доброто разбирателство, ДП „Пристанищна инфраструктура“ и „Муани Катар“ ще учредят съвместен комитет и ежегодно ще провеждат двустранни срещи в Катар и в България. Настоящият Меморандум за разбирателство е подписан за пет години, като след този период той автоматично се подновява, ако нито една от страните не обяви намерението си за денонсиране.