Системата БУЛРИС стартира при небивал интерес

10 Септември 2015

В присъствието на премиера Бойко Борисов, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, генералния директор на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ Ангел Забуртов,  кмета на Русе Пламен Стоилов, председателя на комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения към Народното събрание Гроздан Караджов, директора на Агенция „Митници“ Ваньо Танов беше даден официален старт на системата БУЛРИС.

С надградените й и усъвършенствани функции по фаза 2 системата вече ще работи в пълния й капацитет, заяви г-н Ангел Забуртов, откривайки церемонията. С това приключва успешно проект „Създаване на речна информационна система в българската част на река Дунав – БУЛРИС“, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007–2013 г.

Общата стойност на този мащабен и комплексен проект, включващ проектиране и строителни дейности, доставка на хардуер и софтуер за обслужване на комуникационни, радиорелейни, радиотелефонни, радарни системи и система за наблюдение и визуализация на корабния трафик, е 37 427 697,90 лв.