Версия за печат

BG-София

ПУБЛИЧНА ПОКАНА


ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

ДП Пристанищна инфраструктура, бул. Шипченски проход No 69, За: Спас Вучев, Република България 1574, София, Тел.: 02 8079930, E-mail: s.vuchev@bgports.bg, Факс: 02 8079966

Място/места за контакт: Дирекция „Инфраструктура, акватория и собственост“, ДППИ, ГУ-София

Интернет адрес/и:

Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: www.bgports.bg.

Адрес на профила на купувача: http://www.bgports.bg/bg/zop/115.


ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:

Услуги

КРАТКО ОПИСАНИЕ:

Предмет на настоящата поръчка е избор на Консултант за упражняване на строителен надзор на СМР във връзка с изпълнение на обект: „Изпълнение на вертикална планировка с обхват 1-во и 2-ро корабни места и Яхт клуб (0-во корабно място) - Пристанище Бургас“. В инвестиционната програма на ДП „Пристанищна инфраструктура” за 2015 г. е включен обект: „Изпълнение на вертикална планировка с обхват 1-во и 2-ро корабни места и Яхт клуб (0-во корабно място) - Пристанище Бургас“, част от Зона за обществен достъп – Бургас и прилежащата инфраструктура, свързана с експлоатацията на Морска гара, Трафик кулата и Яхт клуба, както и бъдещите преустройства на съществуващите Магазия 1 и склад на Булгартабак, също и бъдещи търговски обекти в зоната. Обектът представлява строеж първа категория, съгласно чл. 137, ал. 1, т. 1, буква „а" от Закона за устройство на територията (ЗУТ). По силата на чл. 168, ал. 2 от ЗУТ строителният надзор е задължителен за строежи от първа до четвърта категория. В тази връзка е необходимо да се възложи упражняване на строителен надзор на СМР като консултантска услуга по смисъла на ЗУТ.

КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):

71520000

Описание:

Строителен надзор


КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:

Очакваните резултати от изпълнението на настоящата поръчка са следните: Изпълнени всички действия, касаещи строителния надзор, регламентирани в действащото законодателство – ЗУТ и подзаконовите актове към него, отнасящи се до строителния процес. Управление и координация на строителния процес и упражняване на строителен надзор, съгласно изискванията на ЗУТ по време на строителните работи, така че да се гарантира изпълнението им в съответствие с одобрения инвестиционен проект, изискванията на българското законодателство и Възложителя. Издаване на всички документи в съответствие с действащото българско законодателство по време на строителството и въвеждането в експлоатация. Оформена и съгласувана техническа документация, вкл. издадени актове, сертификати за извършени работи, други свързани със строителния процес документи. Издадено разрешение за ползване на обекта. С изпълнението на поръчката се цели да се обезпечи законосъобразното изпълнение на строителството, чрез упражняване на строителен надзор при реализацията му.

ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:

40000 BGN

МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Бургас

NUTS:

BG341

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Участникът следва да притежава валидно удостоверение, издадено от началника на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) или валиден лиценз за упражняване на строителен надзор (в съответствие с § 128 от Преходните и заключителни разпоредби на Закона за изменение и допълнение на ЗУТ, обн. ДВ, бр. 82 от 2012 г., в сила от 26.11.2012 г., изм. - ДВ, бр. 98 от 2014 г., в сила от 28.11.2014 г.); Участникът трябва да има опит в извършването на еднакви или сходни с предмета и обема на поръчката работи, а именно – упражняване на строителен надзор на СМР. Под „сходна“ с предмета на настоящата поръчка следва да се разбира услуга, строителен надзор, упражнен при извършено строителство на инфраструктурни обекти с видове изпълнени дейности еквивалентни на предвидените за изпълнение СМР в настоящата поръчка. Участникът следва да разполага с екип от технически лица, отговорни за качественото изпълнение на видовете СМР, предвидени в проекта, които притежават професионална квалификация и професионален опит, както следва: Ръководител на екипа - придобита образователна степен „магистър”, квалификация „архитект” или „строителен инженер”, специалност „ССС /ПГС/”, „ХТС”, „ТС” или еквивалент, с минимум 5 (пет) години професионален опит, от които минимум 3 (три) години опит в упражняването на строителен надзор на инфраструктурни обекти; Инженер – геодезист - придобита образователна степен „магистър”, квалификация „инженер-геодезист”, специалност „Геодезия” или еквивалент и минимум 5 (пет) години професионален опит; Инженер Пътно строителство - придобита образователна степен „магистър”, квалификация „инженер”, специалност „Пътно строителство”, „Транспортно строителство” или еквивалент и минимум 5 (пет) години професионален опит; Електроинженер - придобита образователна степен „магистър”, квалификация „електроинженер”, специалност „Електроснабдяване и електрообзавеждане” или еквивалент минимум 5 (пет) години професионален опит; Архитект - придобита образователна степен „магистър”, квалификация „архитект”, специалност „Архитектура” или еквивалент и минимум 5 (пет) години професионален опит; Инженер ВиК - придобита образователна степен „магистър”, квалификация „строителен инженер”, специалност „ВиК” или еквивалент и минимум 5 (пет) години професионален опит. За предложения инженерно-технически състав се представят подписани от всяко от лицата автобиографии по образец (Приложение № 7.5) с посочена професионална квалификация и конкретни строителни обекти, в изпълнението на които тези лица са участвали на съответните позиции, заедно с копия на документи (дипломи, удостоверения, трудови книжки или други еквивалентни документи), удостоверяващи професионалната квалификация и професионалния опит. Участникът следва да представи и заверен списък на правоспособните физически лица от различните специалности към участника за упражняване на строителен надзор за строежите от отделните категории на чл. 137, ал. 1 от ЗУТ.

КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:

Икономически най-изгодна оферта

ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:

1. ОТП – „Оценка на техническото предложение”, с макс. брой точки 60, при следните подпоказатели: „Описание на необходимите дейности за изпълнение на задълженията по упражняване на строителния надзор по време на строителството”, с макс. брой точки 30; „Стратегия за изпълнение на услугата”, с макс. брой точки 20; „Методи и инструменти за изпълнение на услугата. Механизми за следене управлението и контрола на качеството при изпълнение на конкретните видове строителни работи”, с макс. брой точки 10. 2. ОЦП – „Оценка на ценовото предложение”, с макс. брой точки 40.

СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

04/12/2015 17:30

ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:

НЕ

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:


СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА:

03/12/2015