Версия за печат

BG-София

ПУБЛИЧНА ПОКАНА


ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

ДП Пристанищна инфраструктура, бул. Шипченски проход No 69, За: Надежда Терзийска - ръководител отдел Финансов, дирекция АФИО, Република България 1574, София, Тел.: 02 8079968, E-mail: n.terziiska@bgports.bg, Факс: 02 8079966

Място/места за контакт: Дирекция Административно, финансово и информационно обслужване

Интернет адрес/и:

Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: www.bgports.bg.

Адрес на профила на купувача: http://www.bgports.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=557:zastrahovki&catid=101&Itemid=198&lang=bg.


ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:

Услуги

КРАТКО ОПИСАНИЕ:

Настоящата обществена поръчка се провежда с цел застраховане на имущество на ДП "Пристанищна инфраструктура", включващо Застраховка "Пожар и природни бедствия" и "Щети на имущество"; Застраховка "Обща гражданска отговорност"; Застраховка "Автокаско" на МПС, "Гражданска отговорност" на собствениците, ползвателите, държателите и водачите на МПС и "Злополука на местата в МПС"; Застраховка "Плавателни съдове" и "Гражданска отговорност, свързана с притежаването и използването на плавателни съдове", "Port Risk; Риск от замърсяване на околната среда; Риск от щети; Риск от потъване“; Групова Застраховка "Злополука" за персонала на предприятието. Подлежащите на застраховане обекти са изчерпателно описани в Техническата спецификация (Приложение 1) от настоящата документация.

КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):

66510000

Описание:

Застрахователни услуги


КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:

Настоящата обществена поръчка е по пет обособени позиции: Позиция 1 – Застраховка "Пожар и природни бедствия" и "Щети на имущество"; Позиция 2 – Застраховка „Обща гражданска отговорност”; Позиция 3 – Застраховка „Автокаско” на МПС, „Гражданска отговорност" на собствениците, ползвателите, държателите и водачите на МПС и "Злополука на местата в МПС"; Позиция 4 – Застраховка "Плавателни съдове" и "Гражданска отговорност, свързана с притежаването и използването на плавателни съдове", "Port Risk; Риск от замърсяване на околната среда; Риск от щети; Риск от потъване“; Позиция 5 – Групова Застраховка „Злополука” за персонала на предприятието. Обществената поръчка следва да бъде изпълнена в количество и обем, описани документацията за участие, публикувана на посочения интернет адрес. Предвиденият срок за изпълнение на всяка обособена позция е 12 месеца. Прогнозната стойност общо за всички обособени позиции е до 66 000.00 лв. (шестдесет и шест хиляди лева), без ДДС, но с включен включен 2 % (два процента) данък съгласно Закона за данъка върху застрахователните премии.

ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:

66000 BGN

МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

ДП "Пристанищна инфраструктура" с ГУ в гр. София има четири териториални поделения (клона): в гр. Варна, гр. Бургас, гр. Русе и гр. Лом. Подлежащите на застраховане обекти и тяхното местонахождение са посочени в Техническата спецификация от документацията за участие.

NUTS:

BG

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Изискванията на възложителя към изпълнението на поръчката са подробно описани в Техническата спецификация към документацията. Изискване на възложителя по отношение Застраховка "Автокаско" на МПС, включена в Обособена позиция 3: Участниците, които желаят да участват по тази обособена позиция, представят оферта, от която да е видно, че за застраховка „Автокаско“ на МПС оценката на щетите, отстраняването им и изплащането на обезщетения следва се извършват при следните условия: При частични щети: - За МПС до 5 години – от автосервизи на официалния представител (вносител) за съответната марка МПС, като разплащането за ремонта се урежда между автосервиза и застрахователя; - За МПС в гаранция – в гаранционни сервизи, като разплащането се урежда между автосервиза и застрахователя; - За останалите МПС – чрез възстановяване на увреденото МПС в доверен автосервиз на застрахователя като разплащането за ремонта се урежда между автосервиза и застрахователя; - Със съгласие на възложителя обезщетението може да се определи и изплати по експертна оценка на застрахователя, чрез прилагане на методика, за която застрахованият може да се информира по всяко време. Застрахователят изплаща обезщетения без прилагане на овехтяване и самоучастие, като размера на обезщетението е 100% от оценената щета. При тотална щета, кражба, противозаконно отнемане или грабеж на МПС, дължимите обезщетения са в размер на застрахователната сума на МПС. Изискване на възложителя по отношение Застраховка „Плавателни съдове”, "Гражданска отговорност, свързана с притежаването и използването на плавателни съдове, "Port Risk; Риск от замърсяване на околната среда; Риск от щети; Риск от потъване“, включена в Обособена позиция 4: Участниците, които желаят да участват по тази обособена позиция, представят оферта, от която да е видно, че всички плавателни съдове на ДП „Пристанищна инфраструктура” са застраховат за рисковете „Плавателни съдове”, "Гражданска отговорност, свързана с притежаването и използването на плавателни съдове, а за посочените в отделен списък 9.2 допълнително за рисковете „Port Risk; Риск от замърсяване на околната среда; Риск от щети; Риск от потъване“. Изискване на възложителя по отношение Групова застраховка "Злополука" за персонала на предприятието, предмет на Обособена позиция 5: Участниците, които желаят да участват по тази обособена позиция, представят оферта, от която да е видно, че изплащането на обезщетения при трайно намалена работоспособност от трудова злополука ще бъде извършвано въз основа на решение на ТЕЛК/НЕЛК. Участници, чиито предложения, които не отговарят на посочените изисквания ще бъдат отстранявани от участие в обществената поръчка.

КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:

Икономически най-изгодна оферта

ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:

Методиката за оценка се прилага спрямо всяка една обособена позиция и е със следните показатели: 1. Застрахователна премия с тежест 90 точки. 2. Срок за изплащане на застрахователното обезщетение /в календарни дни/ с тежест 10 точки. Оценяването на офертите ще бъде поотделно за всяка една обособена позиция, при условия, че същите удовлетворяват предварително обявените изисквания на възложителя за изпълнение на поръчката.

СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

08/05/2015 17:30

ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:

НЕ

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Участниците в обществената поръчка трябва да подготвят и представят своята оферта в съответствие с изискванията на чл. 101в от ЗОП документацията за участие. Всички документи, приложени в офертата трябва да бъдат съставени на български език. В случай, че приложените към офертата документи са на чужд език, същите следва да бъдат представени и в превод на български език, с изключение на документите указани в настоящата документация, които се представят в официален превод.Документите, които не са представени в оригинал, следва да бъдат заверени от участника с гриф „Вярно с оригинала“, подписани от законния представител/и или изрично упълномощено за целта лице и печат. Всички страници от офертата и приложенията към нея трябва да носят обща непрекъсната последователна номерация. Офертата се поставя в непрозрачен плик с надпис „Оферта”, върху който са посочени наименованието, адреса, телефоните и факса за контакти на депозиралия го участник, както и обозначение за коя поръчка се изпраща / представя офертата и за кои обособени позиции. Участник, който представя оферта за повече от една обособена позиция, следва да приложи в общия плик техническо и ценово предложение за всяка една от позициите. Всеки участник има възможност да представи само едно предложение за отделните позиции, при спазване формата и изискванията на приложените образци. Представянето на варианти в офертата не се допуска. Офертата трябва да бъде подадена до 17.30 ч. на 08.05.2015 г., в деловодството на Главното управление на ДП «Пристанищна инфраструктура», лично или по пощата, с обратна разписка на адрес: гр. София 1574, бул. «Шипченски проход» № 69, ет. 4. Документите, които следва да съдържа офертата са описани в документацията на възложителя, публикувана в "Профил на купувача" - www.bgports.bg. Отварянето на офертите е публично и на него могат да присъстват участниците или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване и на други лица при спазване на установения режим за достъп до сградата на възложителя. Офертите ще бъдат отворени от назначена от възложителя комисия в ГУ на ДП „Пристанищна инфраструктура“, гр. София 1574, бул. „Шипченски проход“ № 69, ет. 4, заседателна зала, на 11.05.2015 г., 11.00 часа.

СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА:

07/05/2015